Koltuklar İçin Bakım Önerileri

Koltuklar İçin Bakım Önerileri

Senin için, koltuklarının ilk günkü gibi görünmesini sağlayacak birkaç kullanışlı ipucu ve püf noktasını bir araya getirdik.

Döşemelik kumaş alırken silinebilir veya kuru temizlemesi yapılabilir kumaşlar tercih etmelisin. Böylece koltuk döşemelerinin ömrünü uzatabilirsin.

 

Kumaşın üstüne dökülen maddelere temiz bir sünger ya da yumuşak bir bez ile baskı uygulamadan kısa sürede müdahale etmelisin. Bunu yaparken, lekeye fazla baskı uygulamadan silmeye özen göstermediğin zaman, kumaş lekeyi emecek ve lekeyi çıkarmak zorlaşacaktır.

 

Döşemelik kumaşları silmek için önceden kaynatılmış su kullanılması önerilir. Çünkü kaynayan sudaki klor buhar ile uçar ve kumaşa zarar vermesi önlenmiş olur.

Bu temizlik işlemi, su ılık sıcaklığa geldikten sonra doğal sabun ile yıkanmış ve iyice sıkılmış nemli bir sünger yardımıyla uygulanabilir.

Döşemelik ve perdeliklerin tozunu elektrikli süpürgenin ufak fırçasıyla yumuşak darbelerle alabilirsin. Kumaşının temizliğinde daima yumuşak kıllı bir fırça kullanmaya özen göstermelisin.

 

 

Mümkünse, yıpranmaması için koltuklarındaki yastıkları ve minderleri her hafta çevirmeni öneririz. Evinde pişirdiğin yemekten gelen duman gibi, havadan gelen kirleticiler de kumaşına zarar verebilir. Bunu önlemek her zaman kolay değildir, ancak uygun havalandırma sana yardımcı olabilir.

Kumaşın direkt güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat etmelisin. Çok fazla güneş, döşemelik kumaşına zarar verebilir; solmaya ve hatta yıpranmaya neden olur. Bu durum tüm kumaşlar için geçerlidir.

Son olarak, kumaşın çabuk deforme olmaması için üretici firmaların hazırladığı temizlik talimatlarını harfiyen uygulamaya özen göstermeni öneririz.

 

 

Etiketler: Koltuklar İçin Bakım Önerileri
Mayıs 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR