Dar Balkonlar İçin Dekorayon Önerileri

Dar Balkonlar İçin Dekorayon Önerileri

Dar balkon sahibi olmanız bu alanı göz ardı etmeniz gerektiği anlamına kesinlikle gelmemelidir. Çünkü küçük alanlarda etkili dekorasyon büyük sonuçların habercisidir. Bu aslında  krizi fırsata çevirmek gibi bir şeydir. Dekorayondan Korkmayın. Hele ki küçük alanların dekorasyonundan asla korkmayın. Çünkü küçük alanlarda meydana gelebilecek dekorasyon hatalarından geri dönüş daha kolaydır. Küçük alanlar kendinizi dekorasyonda eğitim alanı olarak görebilirsiniz. 

 

 

Balkonum dar deyip kendinizi demotive etmek sizin en büyük hatalarınızdan biri olacaktır. Sonuçta sizin için küçükte olsa oluşturulmuş bir alan mevcut ve bunun kıymetini bilmelisiniz. 

Dar balkon yapısına sahibiyseniz bu alanı mutlaka değerlendirmelisiniz. Çoğu dar balkonların daha çok ardiye olarak kullanılması maalesef bina estetiğini kötü etkilemekte ve kullanım alanının doğru değerlendirilmemesi de daire sahiplerinin kaybı olarak görülmektedir. Şöyle ki elinize her geçirdiğiniz fazlalık eşyayı bu alana yığdırmanız hem içeriden hem dışarıdan rahatsız edici bir durumun ortaya çıkmasına neden olacaktır.  İyi bir dar balkon dekorasyonu planlıyorsanız öncelikle bu düşünce tarzından kurtulmalısınız. 

 

 

Dar balkon dekorasyonu için düşündüğünüz ve kullanmak istediğiniz  eşyaları ve aksesuarları mutlaka listelemelisiniz. Bu listenizdeki eşyaların kullanışlı ve az yer kaplayanözelliklere sahip olması birinci önceliğiniz olmalıdır.

Dar balkon dekorasyonu öncesinde balkonunuzun metre karesini mutlaka belirleyin. Bu metrekareye uygun tarzda eşyaların alınması gerekir. Balkonunuza sığmayacak bir masa ya da sandalye almak istemiyorsanız alan tespitinizi önceden yapmalısınız.

 

 

Çok dar balkonlar için katlanabilir sandalyeleri tercih etmek alanın kullanımı açısından her zaman mantıklıdır. Katlanabilir sandalyelerin özellikle ahşap olanları hem dayanıklı hem de şık bir görünümle her türlü balkon dekorasyonu için rahatlıkla kullanılabilir. Sadece sandalyeler değil masanın da katlanabilir niteliklere sahip olması balkona koyacağınız minderler sayesinde daha geniş ve farklı oturma tercihlerinin de yerine getirilmesini sağlayabilir.

 

Dar Balkon Dekorasyonu İçin Pratik Çözüm

Dar balkon dekorasyon ve düzenlemelerinde mutlaka duvarları kullanmalısınız. Duvarlar, dekorasyonun önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Özellikle saksı için kullanılan duvarlar, raf, sarkıt süsler ve dekoratif diğer ürünler için çok güzel alanlardır. Üstelik bu alanların kullanılması balkonunuzun kullanım alanını daraltmayacak aksine ferah bir ortamın oluşmasını sağlayacaktır.

 

İyi bir balkon dekorasyonu için olmazsa olmaz şartlardan bir diğeri de çiçeklerdir. Dar balkonlar için çiçekler ve farklı özellikleri ile saksılar önemli bir dekoratif malzemedir. Çiçekler balkonun doğadan bir parça olmasını sağlayan önemli etkenlerdendir. Farklı renklerde açan çiçekler sayesinde çok fazla uğraşmadan balkonunuzu cazibe alanı haline getirebilirsiniz. Bunun için mutlaka çiçeklerin özellikleri ve yetiştirilmesi gibi konularda bilgi sahibi olmalısınız.

Etiketler: Dar Balkonlar İçin Dekorayon Önerileri
Mayıs 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR