Bebek Odası İçin Dekorasyon Önerileri

Bebek Odası İçin Dekorasyon Önerileri

Karmaşık renklerden uzak durun

Tüm çocuk ve bebek odası tasarımlarında renkler ön planda yer alır. Renklerin bebeğinin zihninde karmaşaya ve yorgunluğa sebep olmaması için sade tonları tercih etmelisin. Yumuşak tonlardaki uçuk maviler, pembeler, griler ve bej tonlarını kullanabilirsin. Seçtiğin renkleri avizelerle veya duvar aydınlatmalarıyla destekleyebilirsin. Duvara dekoratif objeler asarak dekorasyonu daha zengin hale getirebilir ve odada farklılık yaratabilirsin. Pembe veya mavi ağırlıklı bebek odalarının aksine, cinsiyet normlarından uzak nötr tonlar ile bebeğinin odasını eğlenceli bir hale getirebilirsin.

 

Odada ferah alanlar yaratın

Bebek odasını hazırlarken odaya çok fazla eşya ve oyuncak doldurmamalı, geçiş alanlarını daraltmamalısın. Odada bebek yatağı, gardırop ve emzirme koltuğu haricinde çok fazla eşya olmamalı. Bebeğin odada vakit geçireceğini göz önünde bulundurarak, gezebilmesi ve etrafı keşfedebilmesi için ferah bir oyun alanı bırakılmalısın.

 

Güvenlik sistemi olan mobilyalar kullanın

Öncelikle bebek odası mobilyası seçerken güvenlik sistemi olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisin. Yüksekliği ayarlanabilen beşikleri tercih edebilirsin. Hareketli bebekler için yüksekliğin kontrol edilebilir olması güvenlik açısından çok önemli. Eğer bütçene uygunsa, özel üretilmiş masif mobilyaları tercih edebilirsin.

 

Duvar tasarımını bebeğinize göre yapın

Bebek odası duvar dekorasyonu söz konusu olduğunda, aydınlatmalar, dekoratif objeler ve süs eşyaları ön plandadır. Her çocuk, duvarı renkli kalemlerle boyamaya bayılır. Duvarlarda silinebilir özel boyalar ya da karalama panoları kullanabilirsin. Panolar, çocukların hayal dünyasını destekler ve odada keyifli zaman geçirmesini sağlar.

 

 

Özel aydınlatmalar kullanabilirsiniz

Tavana yapıştırılabilen ay-yıldız çıkartmaları, bulut şeklindeki avizeler ve sevimli aydınlatmalar ile bebek odasında hem eğlenceli hem de temaya uygun, bebeğin uyku düzenini olumlu yönde etkileyecek aydınlatmasistemleri  kullanabilirsin.

Zemini halı ile eğlenceli hale getir

Bebek odası dekorasyonunu tamamlayan bir diğer önemli parça da halıdır. Seçeceğin desenli bir halı ile odada keyifli bir oyun alanı oluşturabilirsin. Ayrıca bebek odası halısı seçerken antialerjik, antibakteriyel ve kanserojen madde barındırmayan, kolay temizlenebilen ürünleri tercih etmelisin.

 

 

 

Tablolarla duvarları renklendirin

Bebekler büyüdükçe etrafındaki olaylara, nesnelere olan duyarlılığı ve ilgisi de artar. Bu nedenle odada kullanacağın sayı, harf, hayvan, taşıt baskılı tablolarla öğrenme becerilerine katkıda bulunabilirsin.

 

Dekoratif raflarla düzen oluşturabilirsiniz

Odada yeterli saklama alanı yoksa, duvara monte edebileceğin ya da dolapların içine asabileceğin dekoratif raflar işine yarayacaktır. Bu raflar aynı zamanda odaya hoş bir hava katacaktır.

 

Perdelere yaratıcılık katabilirsiniz

Aksesuarlarla yeni bir tema yaratmak veya oluşturduğun temayı devam ettirmek istiyorsan, perdelerden destek alabilirsin. Dekorasyona eğlenceli bir dokunuşta bulunmak için içi doldurulmuş oyuncakları perde tutacağı olarak değerlendirebilirsin.

 

 

 

 

 

Etiketler: Bebek Odası İçin Dekorasyon Önerileri
Mayıs 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR